KVKK Çözümleri

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK), 7 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları usul ve esasları düzenlemek amacını taşımaktadır.

Bu Kanun gerçek kişilere ait olan kişisel verilerin işlenmesini konu almaktadır dolayısıyla bu verileri (otomatik veya değil) bir kayıt sisteminin parçası olarak işleyen tüm gerçek ve tüzel kişiler bu Kanun kapsamındadır.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uyum için tanınan süre Nisan 2018’de dolmaktadır dolayısıyla kişisel veri işleyen tüm kişi ve kurumların kanuna uyum ile ilgili çalışmalarını en kısa sürede tamamlamaları gerekmektedir. Bu yasal düzenlemelere uymamanın bedeli ise çok ağır olabilmektedir. Yükümlülüklerini yerine getirmeyen kurumlar, 1,000,000 TL’ye varan para cezaları, hukuka aykırı veri işleyenler ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezaları ile karşı karşıya kalabilmekteler.

Unifytech olarak, kişisel veri yönetimi ve kişisel verilerin korunması kanunu uyumluluğu kapsamında hukuk, süreç, organizasyon, veri yönetimi ve güvenliği alanlarını kapsayacak şekilde bütünsel bir yaklaşım ile kurumunuz ihtiyaçlarına özel uçtan uca danışmanlık hizmeti sunuyoruz.

KVKK Çözümleri – Başvuru Formu

KVKK Çözümleri hakkında bilgi almak ister misiniz – Aşağıdaki talep formunu doldurun hemen size ulaşalım.
[contact-form-7 id=”4499″ /]